Màquina-Enigma-Atacs-informàtics

La màquina Enigma era una màquina portàtil que utilitzava l'exèrcit alemany a la segona guerra mundial per enviar missatges encriptats entre els seus destacaments. 

La màquina consta d'un conjunt de sistemes mecànics i elèctrics que fan avançar uns rotors (engranatges) quan es prem una tecla. A cada pulsació els rotors giren per tant cada lletra té una codificació diferent. 

Tal com explica la pel·lícula The Imitation Game, al final els aliats van aconseguir descodificar els missatges i així ajudar a guanyar la guerra.

 

I com funciona la màquina Enigma? 

Potser no vols construir-te la teva pròpia màquina enigma com ens expliquen en aquesta web, però si vols emular la màquina enigma al teu dispositiu mòbil aquí tens un enllaç a una de les moltes apps que existeixen.

Fixa't en aquest mapa. Ens mostra quins atacs en temps real s'estan duent a terme ara mateix (no tots però sí que ens dona una idea de les zones on hi ha més activitat). Els atacs no han de ser realitzats per una persona, poden ser ordinadors "zombies" que s'utilitzen per a aquestes tasques.

Si vols introduir-te en el món de la criptografia aquesta app et resultarà força interessant. També pots baixar la versió en paper de com codificar la màquina. Molta sort ;-)

Darrera modificació: Monday, 6 April 2020, 13:47