Topic outline
- General
- OBJECTIUS I CRITERIS AVALUACIÓ
OBJECTIUS I CRITERIS AVALUACIÓ
EDUCACIÓ FÍSICA
COMPETÈNCIES
1. Competència en el domini corporal i postural; implica l'autoconeixement, el desenvolupament de les pròpies capacitats físiques, la utilització de les habilitats i destreses motrius en diferents situacions i medis, l'expressió i l'autocontrol corporals i la capacitat per gaudir de l'activitat física.
2. Competència en l'adquisició d'un estil de vida saludable; comporta el coneixement, la valoració i la pràctica dels hàbits saludables, així com el reconeixement dels riscos que impliquin els hàbits no saludables.
3. Competència en l'ocupació activa del temps de lleure; permet la relació respectuosa de la persona amb el medi social i natural, ja que comporta l'aprofitament, l'organització i la gestió de l'activitat física com a recurs d'ocupació del temps lliure i facilita també la interiorització dels hàbits saludables a la vida quotidiana en general.
OBJECTIUS
1. Conèixer, experimentar i valorar els efectes positius de la inclusió de l'activitat física i les tècniques de relaxació en els hàbits personals, per a la millora de la salut i de la qualitat de vida i també per a la millora de les relacions interpersonals i socials.
2. Elaborar i dur a la pràctica un programa d'activitat física saludable, per a la consecució d'uns objectius, ajustats a les necessitats i característiques de les persones a qui estigui adreçat, a partir de l'avaluació de l'estat inicial.
3. Organitzar i participar en activitats físiques en el temps de lleure, valorant els seus aspectes positius i sent capaços d'optimitzar els recursos disponibles, resolent les dificultats i/o els conflictes amb el diàleg i el treball en equip.
4. Practicar habilitats motrius diverses i exercitar les capacitats físiques per resoldre situacions motrius diferents, aconseguir un bon domini i autocontrol del cos i constatar la importància de la responsabilitat, la perseverança i l'esforç per aconseguir una millora.
5. Participar activament en l'organització i/o realització d'activitats físiques en el medi natural, respectant el medi ambient i adoptant les mesures de seguretat adequades.
6. Adoptar una actitud crítica davant aquells aspectes de les activitats físiques i esportives que no siguin adequats per a un correcte desenvolupament personal i social, com les pràctiques nocives relacionades amb l'àmbit de la salut, la recreació, o relacionades amb l'esport i la competició.
7. Dissenyar i executar activitats d'expressió corporal, sent capaços de valorar-les com a mitjà de creixement personal i de comunicació amb els altres, respectant la seva diversitat.
8. Conèixer i valorar les sortides professionals relacionades amb l'àmbit de l'educació física i l'esport.
9. Valorar, conèixer i utilitzar les possibilitats que les tecnologies de l’informació i la comunicació i els mitjans audiovisuals ofereixen en l'àmbit de l'activitat física i esportiva.
1. Realitzar i aplicar de manera autònoma un programa d'activitat física orientat a la salut, utilitzant els coneixements adquirits per valorar la condició física inicial i les característiques o condicions pròpies, establir objectius adequats, aplicar correctament els principis i mètodes d'entrenament i assumir els valors de l'esforç, la
constància i la perseverança en la consecució dels objectius.
2. Organitzar i dur a terme en grup o de manera autònoma diferents tipus d'activitats físiques, aprofitar i optimitzar els recursos disponibles i consensuar les normes a seguir, en diferents àmbits (escolar, entorn, etc.).
3. Resoldre situacions motrius diverses i en diferents contextos, utilitzar adequadament els elements tècnics i tàctics dels diferents esports i respectar les normes del joc net i tenir cura dels espais i els materials.
4. Crear, organitzar-se i realitzar una composició expressivocorporal en grup, posant en joc els coneixements adquirits, mostrant capacitat d'abstracció i expressivitat pròpia, respectant i valorant l'aportació dels altres per a la consecució d'un objectiu comú.
5. Cercar informació referent a l'activitat física utilitzant diferents fonts, suports i mitjans, analitzar i interpretar la informació i reflexionar de manera crítica sobre diferents aspectes relacionats amb l'activitat física, la salut i els hàbits socials.
6. Conèixer i valorar, mitjançant la cerca d'informació, les sortides professionals que estan relacionades amb les activitats físiques en els diferents àmbits treballats: salut, lleure i esport.
7. Saber utilitzar i valorar les noves tecnologies de l’informació i la comunicació i els mitjans audiovisuals en activitats a l'aula i/o activitats complementàries, com a suport per aconseguir els objectius de la matèria, així com identificar i valorar diferents aplicacions tecnològiques relacionades amb l'activitat física.
- UNITAT DIDÀCTICA 1: TREBALLEM ELS ÀMBITS DE L'EDUCACIÓ FÍSICA: SALUT, RENDIMENT, OCI I EDUCACIÓ
UNITAT DIDÀCTICA 1: TREBALLEM ELS ÀMBITS DE L'EDUCACIÓ FÍSICA: SALUT, RENDIMENT, OCI I EDUCACIÓ
Anàlisi i reflexió crítica sobre el concepte de salut.
Experimentació, caracterització i valoració dels beneficis i riscos de l'activitatf ísica com a hàbit de vida saludable.
Planificació i execució del treball de les qualitats físiques relacionades amb l'exercici físic.
Anàlisi i reflexió crítica de la influència d'alguns hàbits i pràctiques socials negatius per a la salut.
Descripció, valoració i experimentació dels elements que constitueixen l'autocontrol corporal: la higiene, l'alimentació equilibrada, el descans i la relaxació.
Aplicació de tècniques de relaxació a la vida diària com a mitjà de coneixement personal i recurs de compensació de tensions i desequilibris.
Valoració i acceptació de valors com la responsabilitat, la perseverança i l'esforç per aconseguir una millora de la condició física i de la salut.
- Llegiu, sobretot la introducció on s´explica què és per què serveix la flexibilitat i com podem millorar-la amb els estiraments. La resta del document recull exercicis d´estiraments de tots els músculs..
34 exercicis de pilates. aqui trobareu el nom de l´exercici , si cliqueu a sobre de cadascun del exercicia us redirigirà al éxplicació concreta de
l éxercici, la, manera de dur-lo a terme i els músculs implicats
RECORDEU QUE HEU D'ENTREGAR EL TREBALL EN EL TERMINI PERTINENT
En aquesta carpeta hi trobeu documents que us ajuden a saber més de la Força, la Resistència, la Velocitat i la Flexibilitat
- FEM UN FLASHMOB PER CARNESTOLTES
FEM UN FLASHMOB PER CARNESTOLTES
L'objectiu és la realització d'una coreografia d'uns 40 segons a treballar amb grups cooperatius de 6 o 7 participants. Aquesta coreografia serà votada amb els nostre grup classe i alhora, la guanyadora de cada batxillerat passarà a concurs amb les guanyadores dels altres batxillerats. Aquella guanyadora serà la que, tots els batxillerats, ballarem el dia de carnestoltes.
Definició Flashmob: acció organitzada en la que un gran grup de persones es reuneix sobtadament en un lloc públic, realitza alguna cosa inusual i després es dispersa ràpidament.
Avaluació:
- Procedimental: fitxa d'avaluació diària ( de l'11 de gener al 2 de febrer)
- Petit grup coreografia sessió avaluació: setmana del 3-9 de febrer (9 febrer votació de la coreografia guanyadora)
- Gran grup coreografia: setmana del 10 al 17 de febrer.
Aquí teniu les dues variables amb la qual s'avaluarà aquesta UD, és important per saber quina nota voleu tenir.
- UNITAT DIDÀCTICA 3: ENS FEM GRANS
UNITAT DIDÀCTICA 3: ENS FEM GRANS
Anem a avaluar com evoluciona el nostre cos amb el pas dels anys i com podem fer perquè aquest envelliment millori amb l'exercici físic o/i l'alimentació. Per aprovar la Unitat Didàctica hem de fer totes les tasques que tindran el mateix valor.
-exposició per parelles dels diferents sistemes que més involucionen i més poden millorar amb una pràctica saludable regular, exposem durant la setmana del 6-10/02/2022.
- Recordo temes:
- Sistema osteoarticular
- Sistema cardiovascular
- Sistema muscular
- Sistema respiratòri
- Recordo subtemes:
- Evolució amb el pas dels anys; si el sistema escollit evoluciona o no amb l'envelliment i la diferència entre persones entrenades i sedentaries.
- Malaties més freqüents; quines malaties poden haver-hi associades a l'envelliment o a la falta d'entrenament.
- Exercicis per millorar; exercicis que es podrien proposar per millorar el sistema escollit, i que podrien ajudar a que l'envelliment es produís de manera més progressiva.
- Alimentació per millorar-ho; aliments idònis per millorar el funcionament des sistema escollit, per evitar el deu deteriorament o per millorar el seu rendiment. Efectes nocius de mals hàbits alimentaris o sustàncies tòxiques.
- realització de totes les tasques físiques o teòriques realitzades a l'aula (fitxa bateria eurofit i gent gran), entrega 1 de Març.
Aquests son els exercicis que els hi heu de passar
Recordem que hem de passar la bateria d'exercicis de la tercera edat a una persona major de 65 si en tenim ocasió, i sinó, doncs a un dels vostres pares/mares. Una vegada els hi hem passat i en tenim els resultats, hem de respondre totes les preguntes que es plantegen a la fitxa, ho podeu entregar amb ordinador o a mà, però ha de ser un document net, és una activitat avaluable. Ho entreguem com a màxim el dia 1 de març.
Seguit de la fitxa també hi teniu la rúbrica d'autoavaluació, sigueu conscients de la realitat.
Com actuar en un cas de parada cardio-respiratòria
Si sabem com actuar i a detectar certs signes de salut, podem salvar alguna vida. Mai saps quan t'hi pots trobar!!
Com actuar en cas d'ennuegament
- UNITAT DIDÀCTICA 5: UTILITZEM LA PLATJA PER QUELCOM MÉS QUE PER PRENDRE EL SOL
UNITAT DIDÀCTICA 5: UTILITZEM LA PLATJA PER QUELCOM MÉS QUE PER PRENDRE EL SOL
Reglament molt bàsic i clicantsobre l'enllaç podeu veure un video explicatiu.
Només heu de fer aquestes tasques en cas de confinament sense simptomatologia.
- COMPETIM?
- Topic 8
- Topic 9
- Topic 10
- Topic 11